Manusförfattaren L Per E Pettersson berättar

En mordgåta måste innehålla endast EN helt korrekt lösning. När alla ledtrådar läggs ihop kan mördaren bara vara en av de misstänkta karaktärerna.

Att skapa själva intrigen gör jag och Robert Cronholt. Det tar hårt på messenger när våra idéer studsar mellan oss. Det är högt tempo under några timmar per dag. Dessa dagar blir till veckor innan vi är nöjda.
Då läggs min intrigmakare Robert C på is tills nästa gång, och mitt ensamma arbete tar vid:

Att dialogsätta och skapa logik, och framför allt skapa intresse i varje scen kring varje karaktär. Alla scener måste innehålla dels spännande moment, men självklart även moment där aha-upplevelser föds för åskådaren. Upptäckter ska ske och sammanhang ska läggas samman. Varje scen är cirka 1000-1300 ord lång och en mordgåta består av 16 mötesscener, samt 3-4 scener där alla misstänka är med samtidigt. Denna del tar cirka 3 veckor av heltidsarbete.

Att skriva en mordgåta är som att ha två tentor i kvantfysik varje dag i flera veckor. Allt måste fungera och all ens kunskap måste komma ut.

Jag skrev mycket för TV på 90-talet och utvecklade en talang att skriva oavsett tidspress. ”Det måste vara klart om 3h timmar!”

Det har blivit 21 gående mordgåtor®  genom åren; om jag orkar blir det säkert några till.

Hur går våra mordgåtor till?

En Gående mordgåta® är något alldeles speciellt.
Vi är originalet och ett registrerat varumärke.

 

 

ALLT STARTADE EN KULEN HÖSTDAG PÅ NÄÄS SLOTT 2005

Urpremiären på Gående mordgåtor®
Ett mord.
Åtta misstänkta.
Kan du lösa gåtan?

Fyra olika mordgåtor 2023/24

Tre gående mordgåtor® och en sittande.

instagram Created with Sketch.

Comedy art theatre på Instagram

Följ Comedy art theatre på Instagram och få alla uppdateringar direkt.