Press

KAPAREN OCH KNÖLEN 1719 Teater QH 11 Älvstranden Göteborg sommaren 2024

PRESSRELEASE 1 JUNI Med start veckan efter midsommar bjuder Comedy Art Theatre göteborgarna på historisk barnteater i piratmiljö. Fäktning, spänning, sång och skratt blandas friskt i den fartfyllda föreställningen ”Kaparen och Knölen”.

Året är 1719 och dansken trycker på. Lars Gathenhielm är död och hans hustru Ingela har tagit över kaparverksamheten. Men när den bufflige dansken Peder ”Knölen” Tordenskiöld dyker upp, oväntat längs den svenska kusten, finns bara en kvinna som kan rädda den enorma skatten åt svenskarna. Sveriges framtid står på spel. Skatten måste förbli i svenskarnas ägo. Vad är det för skatt som är så viktig att behålla? Ska Ingela lyckas ta den framför den danske knölens värja?

 

Som Ingela Gathenhielm ser vi Ulla Sandin och den elake dansken Peder Tordenskiöld spelas av Kent Vickell.
Föreställningen spelas dels i Billdals Park, på sommarscenen vid Systrarna Werners Café, där vi tidigare spelat både Alfons Åberg och Mamma Mu. Där huserar våra pirater tisdagar och onsdagar för att sen, på helgerna, flytta in på vårt nya spelställe Teater QH 11 vid Eriksbergshallen.

Där ges föreställningen i samarbete med hotellet och Ostindiefararen Götheborg, och man kommer att kunna köpa dagsbiljetter där både teater, hoppborgar i Eriksbergshallen samt guidade barnvisningar på det fantastiska skeppet ingår.

Premiär blir den i Billdals Park onsdag 26/6 och på Teater QH 11 lördag 29/6 och föreställningen spelas sen hela sommaren fram till 11 augusti.

VAD: KAPAREN OCH KNÖLEN 1719 – historisk barnteater
VAR: Billdals Park och Teater QH 11 (Eriksberg) Göteborgarnas familjeteater nummer Älva.
NÄR: 26/6 – 11/8
MEDVERKANDE: Ulla Sandin och Kent Vickell
MANUS: L Per E Pettersson
MUSIK OCH REGI: Håkan Klamas
PRODUCENT: Comedy Art Theatre

kontaktperson
Ulla Sandin ullasandin@hotmail.com